Főoldal / Sertés ételek / Csikós tokány II

Csikós tokány II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csikós tokány II

Csíkós tokány

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 kávéskanál piros porpaprika
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

A körethez:

  • galuska
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a kisült zsiradékból. Ebben a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst.

Pirospaprikát szórunk rá, és kevés vízzel felöntjük. Zúzott fokhagymát, sót, borsot, felkockázott paradicsomot, és felszeletelt paprikát teszünk bele. (Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Inkább pótoljuk, ha elpárolog.)

Amikor a hús megpuhult, tejföllel összekevert liszttel behabarjuk és egyet forralunk rajta.

Galuskával tálaljuk, és megszórjuk a félretett sült szalonnával.

Készíthetünk mellé, főtt tésztát, rizst, bulgurt is köretnek.
Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére