

Ribizlis-meggyes torta vaníliakrémmel
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mákot a citrom levét és óvatosan elkeverjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral és az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztel együtt a fehérjéhez.Óvatosan összeforgatjuk. 24cm-es tortaformába simítjuk és 180fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A megsült, majd kihűlt piskótát 2 lapba elvágjuk.
A pudingot elkészítjük a tejjel és cukorral, majd még melegen belekeverjük a margarint.
Ha kihűlt, kikeverjük a tejföllel és a citromlével. A tortalapokat megkenjük a krémmel és minden sort megszórunk a leszemezett ribizlivel.
A kimagozott meggyet, a cukorral és a fahéjjal feltesszük melegedni. Összetörjük a lábasban, majd hozzákeverjük a vízzel elkevert keményítőt, és 2 percig főzzük. Ha kihűlt, a torta tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább pár órára.
Tipp / megjegyzés:
Isteni hűsítő desszert ezekre a forró napokra. A savanykás citrom íz jól harmonizál a ribizlivel,a mákos piskótával és a meggyes öntettel a tetején.