Főoldal / Befőzés / Otelló szőlőszörp

Otelló szőlőszörp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Otelló szőlőszörp

Otelló szőlő szörp

Hozzávalók:

  • 3 kg szőlő (otelló szőlő)
  • 1 kg cukor
  • 10 g citromsav
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
Alaposan összenyomkodjuk, megszórjuk egy kevés kristálycukorral, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap felforraljuk, és 1-2 percet főzzük. Ezután átpasszírozzuk, és lecsöpögtetjük.

Lemérjük a szőlőlé súlyát, és kilónként 50-60 dkg kristálycukrot szórunk bele a szőlő édességétől függően.
Újra felforraljuk, és 10 percig kevergetve főzzük, A közben keletkező habot a tetejéről leszedjük. Ezután beleszórjuk a citromsavat, és még 1 percig főzzük folyamatosan kevergetve.

Sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejé és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztban hűtjük ki.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére