Főoldal / Befőzés / Otelló szőlőszörp

Otelló szőlőszörp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Otelló szőlőszörp

Otelló szőlő szörp

Hozzávalók:

  • 3 kg szőlő (otelló szőlő)
  • 1 kg cukor
  • 10 g citromsav
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
Alaposan összenyomkodjuk, megszórjuk egy kevés kristálycukorral, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap felforraljuk, és 1-2 percet főzzük. Ezután átpasszírozzuk, és lecsöpögtetjük.

Lemérjük a szőlőlé súlyát, és kilónként 50-60 dkg kristálycukrot szórunk bele a szőlő édességétől függően.
Újra felforraljuk, és 10 percig kevergetve főzzük, A közben keletkező habot a tetejéről leszedjük. Ezután beleszórjuk a citromsavat, és még 1 percig főzzük folyamatosan kevergetve.

Sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejé és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztban hűtjük ki.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére