Főoldal / Levesek / Tejszínes málnakrémleves

Tejszínes málnakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes málnakrémleves

Tejszínes málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
  • 2 dl főző tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 db egész fahéj
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • cukor ízlés szerint
  • 2 dkg puding por
  • 1 csipet só

A díszítéshez:

  • tejszínhab
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szegfűszeget és a fahéjat, egy kevés vízben kifőztem, majd egy fazékba szűrtem.
Beletettem a megmosott málnát, cukrot és egy csipet sót.

Felöntöttem kb. fél liter vízzel és 15 percet főztem, majd szűrőn, habverővel kevergetve átszűrtem.
A magokat kidobtam, a levet visszatettem a tűzre és a tejjel elkevert pudingporral besűrítettem, majd hozzáöntöttem a tejszínt.
Egyet forraltam rajta és levettem a tűzről.

Kihűtöttem és málnaszemekkel, valamint tejszínhabbal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tejszínes málnakrémleves 4.75/5 (4 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére