Főoldal / Desszertek / Mimóza szelet Tündi konyhájából

Mimóza szelet Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mimóza szelet Tündi konyhájából

Mimóza szelet Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek. tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • kisebb citrom leve + lereszelt héja

A tésztalap kenéséhez:

  • sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A lisztezett, sík felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).

Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet: A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Félre tesszük hűlni.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlevével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A KIHŰLT lisztes péphez kanalanként belekeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.

Összeállítás: Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.

Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakúra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (101 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére