Zöldséges csirkemell bormártásban
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát kis kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A hámozatlan cukkinit és paprikát apró kockákra vágjuk.Az újhagymát is felszeleteljük kevés zöldjével együtt. A zsályát és rozmaringot megmossuk, leveleit leszedjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez.
Két kanál olajon és három kanál vízen a cukkinit és paprikát megpároljuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és végül a megfőtt burgonyával összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A húst tisztítás után kicsi fűszerkeverékkel meghintjük és kevéske liszttel megszórjuk.
A két kanál olívaolajat felmelegítjük és a húsokat 4-5 perc alatt átsütjük benne. Közben többször átforgatjuk.
Rátesszük a zöld fűszereket és még 1-2 percig együtt sütjük.
A leveskockát 2 deci vízben elmorzsoljuk.
A bort ráöntjük a húsra, majd hozzáadjuk a feloldott leveskockát is.
Addig főzzük együtt, míg a mártás besűrűsödik.
A húst a zöldségekkel tálalom.
A zöldséges csirkemell bormártásban, tökéletes ebéd, de akár vendégeknek is elkészíthető.