Fahéjas sütemény őszibarackkal
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztből a sütőporral,a cukorral,a sóval és a margarinnal sima omlós tésztát gyúrunk.
Cipót formálunk belőle,fóliába csomagoljuk és 30percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után a tésztát kerek formájúra kinyújtjuk,és egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába tesszük,villával megszurkáljuk ,majd előmelegített sütőben 10percig elősütjük.
A felezett őszibarackokat lecsepegtetjük,félbevágjuk,majd a negyedeket keresztben többször bevágjuk.
A tojásokat és a tejszínt habverővel felverjük.
A babapiskótát összetörjük és a cukorral,a sóval,a mandulával,a citromhéjjal,a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük,a habhoz adjuk és lazán elkeverjük.
A masszát az omlós tésztára öntjük.a tetejére tesszük a negyedelt bevágott barackszeleteket.
175C fokon 45-50percig tovább sütjük.