Főoldal / Desszertek / Fahéjas sütemény őszibarackkal

Fahéjas sütemény őszibarackkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas sütemény őszibarackkal

Fahéjas sütemény őszibarackkal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 üveg felezett őszibarack befőtt
  • 3 db tojás
  • 1,25dl tejszín
  • 6-8 babapiskóta
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 10-15 dkg darált dió vagy mandula
  • reszelt citromhéj
  • 1 ek. fahéj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A lisztből a sütőporral,a cukorral,a sóval és a margarinnal sima omlós tésztát gyúrunk.
Cipót formálunk belőle,fóliába csomagoljuk és 30percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után a tésztát kerek formájúra kinyújtjuk,és egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába tesszük,villával megszurkáljuk ,majd előmelegített sütőben 10percig elősütjük.

A felezett őszibarackokat lecsepegtetjük,félbevágjuk,majd a negyedeket keresztben többször bevágjuk.
A tojásokat és a tejszínt habverővel felverjük.
A babapiskótát összetörjük és a cukorral,a sóval,a mandulával,a citromhéjjal,a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük,a habhoz adjuk és lazán elkeverjük.

A masszát az omlós tésztára öntjük.a tetejére tesszük a negyedelt bevágott barackszeleteket.

175C fokon 45-50percig tovább sütjük.

Fahéjas sütemény őszibarackkal 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (634 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére