Sütőtökös ravioli zsályás vajjal
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1 kisebb tök sütőben megsütve
- 10 dkg ricotta
- 5 dkg parmezán reszelve
- só, bors, reszelt szerecsendió
A tésztához:
Az öntethez:
- 10 dkg vaj
- 5-6 zsályalevél
- reszelt parmezán
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, majd egy kicsit félretesszük pihenni. Tésztagéppel kinyújtjuk és kis köröket szaggatunk belőle.
A töltelékhez a sült tököt botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a ricottát, a parmezánt és ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A tésztakorongok felére egy-egy teáskanálnyi tölteléket teszünk. Az üres tésztakorongokat vizes ecsettel lekenjük és a töltelékre fordítjuk. A széleit jól összenyomjuk, hogy összeragadjanak. Úgy kell összeragasztani, hogy levegő ne maradjon benne.
Egy nagy lábosban vizet forralunk, megsózzuk és kifőzzük benne a töltött tésztákat.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és beletesszük a zsályaleveleket. Erre szedjük ki a megfőtt tésztákat és jól átforgatjuk. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
lelekkonyha.blogspot.hu
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...