Főoldal / Egytálételek / Húsos káposzta

Húsos káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos káposzta

Húsos káposzta 3

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1,5 kg császárhús vagy oldalas
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek. pirospaprika
  • 3-4 db babérlevél
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra vágjuk. A füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A káposztát ha túl savanyúnak találjuk, átmossuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük.

Hozzáadjuk a húst,8-10 percet pároljuk, majd megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük.

Beletesszük az átmosott káposztát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és készre főzzük.

Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére