Tökös tócsni
Hozzávalók:
- 40 dkg gyalult tök (főzőtök)
- 10 dkg liszt
- 1 nagy tojás (vagy 2 kicsi)
- 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 ek. apróra vágott kapor (elhagyható)
- só
- bors
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
Elkészítési idő: |
15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
3 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hozzávalókat (a tejföl és az olaj kivételével) egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és tenyérnyi lepényeket sütünk a tökös masszából. Mindkét oldalán addig süssük őket, míg szép arany színt nem kapnak.
A tökös tócsni kívül ropogós belül pedig finom puha. Tejföllel vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.