Főoldal / Torták / Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

Hozzávalók:

(24-26cm-es formához):

A tortalaphoz:

  • 2×2 db tojás
  • 2×8 dkg porcukor
  • 2×8 dkg liszt
  • 2×1/2 cs. sütőpor
  • 2×1 dkg kakaópor

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl (vagy görög joghurt)
  • 2 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatinpor (Horváth Rozi)

A krémbe:

  • 10 dkg málna vagy áfonya (ízlés szerint)
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. víz

A tetejére:

  • 6 db sárgabarack
  • 2 db őszibarack
  • 1 marék áfonya
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát. Külön-külön keverjük ki és sütjük meg a lapokat.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Így készítsük el mind a kettőt.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet. A túrót törjük át, hogy ne legyen annyira darabos.
Az áttört túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

Az egyik kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét.

Az áfonyát vagy málnát a cukorral és egy pici vízzel melegítsük amíg a gyümölcs összeesik, majd a gyümölcsös szószt tetszés szerint oszlassuk el a formában lévő túrókrémen és kicsi forgassuk bele.
Fedjük be a második tortalappal, majd simítsuk a tetejére a maradék túrókrémet. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt áfonyával őszi és sárgabarackkal (vagy más tetszés szerinti gyümölccsel) díszítjük.

Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával) 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (573 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére