Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)
Hozzávalók:(24-26cm-es formához): A tortalaphoz:
A túrókrémhez:
A krémbe:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát. Külön-külön keverjük ki és sütjük meg a lapokat.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Így készítsük el mind a kettőt.
Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet. A túrót törjük át, hogy ne legyen annyira darabos.
Az áttört túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
Az egyik kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét.
Az áfonyát vagy málnát a cukorral és egy pici vízzel melegítsük amíg a gyümölcs összeesik, majd a gyümölcsös szószt tetszés szerint oszlassuk el a formában lévő túrókrémen és kicsi forgassuk bele.
Fedjük be a második tortalappal, majd simítsuk a tetejére a maradék túrókrémet. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt áfonyával őszi és sárgabarackkal (vagy más tetszés szerinti gyümölccsel) díszítjük.