Főoldal / Torták / Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

Gyümölcsös túrótorta (Barackkal és áfonyával)

Hozzávalók:

(24-26cm-es formához):

A tortalaphoz:

  • 2×2 db tojás
  • 2×8 dkg porcukor
  • 2×8 dkg liszt
  • 2×1/2 cs. sütőpor
  • 2×1 dkg kakaópor

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl (vagy görög joghurt)
  • 2 dl habtejszín (vagy hulala)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatinpor (Horváth Rozi)

A krémbe:

  • 10 dkg málna vagy áfonya (ízlés szerint)
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. víz

A tetejére:

  • 6 db sárgabarack
  • 2 db őszibarack
  • 1 marék áfonya
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát. Külön-külön keverjük ki és sütjük meg a lapokat.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Így készítsük el mind a kettőt.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet. A túrót törjük át, hogy ne legyen annyira darabos.
Az áttört túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

Az egyik kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém felét.

Az áfonyát vagy málnát a cukorral és egy pici vízzel melegítsük amíg a gyümölcs összeesik, majd a gyümölcsös szószt tetszés szerint oszlassuk el a formában lévő túrókrémen és kicsi forgassuk bele.
Fedjük be a második tortalappal, majd simítsuk a tetejére a maradék túrókrémet. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt áfonyával őszi és sárgabarackkal (vagy más tetszés szerinti gyümölccsel) díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére