Főoldal / Hal ételek / Epres BBQ szósszal grillezett lazac

Epres BBQ szósszal grillezett lazac

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres BBQ szósszal grillezett lazac

Epres BBQ szósszal grillezett lazac

Hozzávalók:

  • Fejenként 1 szelet lazacfilé

A szószhoz:

  • 0,5 kg eper
  • 1,2 dl ketchup
  • 2 ek. juharszirup
  • 2 ek. eper lekvár
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1/2 chili apróra vágva
  • 1 ek. zúzott fokhagyma
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 tk. Worcestershire szósz
  • 1 tk. Dijoni mustár
  • 1 ek. aprított koriander (ezt én kihagytam)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy alufóliával bélelt tepsibe terítjük az eper szemeket, ha valamelyik túl nagy, azt vágjuk ketté.  210 fokos sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt karamellizáljuk őket.

Egy lábosba tesszük a többi hozzávalót. (a koriandert csak a végén kell) Lassú tűzön 10-15 percig forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Majd a karamellizált epret is hozzáadjuk a lével együtt és leturmixoljuk.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd grillezés közben jó bőven kenegetjük a szósszal.

Salátával kínáljuk.

A maradék szószt lezárt üvegben a hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
Lazaccal, de csirkével és grillsajttal is teszteltük már, nagyon finom. Aki szereti a pikáns gyümölcs-hús párosításokat annak garantáltan ízleni fog.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére