Rumos kávés diós kocka | Receptkirály.hu
Főoldal / Desszertek / Rumos kávés diós kocka

Rumos kávés diós kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos kávés diós kocka

Rumos kávés diós kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió

A piskóta lekenéséhez:

  • Lekvár

A krémhez:

  • 2 cs. vanília puding
  • 6 dl tej
  • 25 dkg puha ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl rumos kávé ( 2 rumaroma)
  • babapiskóta
  • csoki reszelék ( de jó a dió is)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a diót. Végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt ketté vágjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverjük.A pudingot a tejjel keményre főzzük majd kihűtjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint.

A alsó piskótalapot megkenjük lekvárral, erre simítjuk a krém felét. A tetejét kirakjuk a kávéba mártott babapiskótával, erre ismét egy réteg krém következik, majd rátesszük a piskóta tetejét.

A piskóta tetejét bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk csoki reszelékkel.

Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy kihűljön, és az ízek összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Arra vigyázzunk hogy a babapiskótát csak meg mártsuk és vegyük ki nehogy szétmenjen. A Lidl-lis babapiskóta a legjobb, én is mindenbe azt használom. Ha nincs gyermek a családban, akkor aroma helyett rumot is lehet használni.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére