Főoldal / Egytálételek / Zúzapörkölt tört burgonyával

Zúzapörkölt tört burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zúzapörkölt tört burgonyával

Zúzapörkölt tört burgonyával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zúza
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • babérlevél
  • pörkölt szaft kocka
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • 1/2 dl vörösbor
  • 1 kg burgonya
  • olaj
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, nagy kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.

A zúzát megmossuk és kicsire vágjuk, majd bele tesszük a hagyma mellé, és fehéredésig dinszteljük. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a pörköltszaft kockát.Amikor puha a zúza, bele öntjük a bort és össze forraljuk. Ahogy forrni kezd, kapcsoljuk le a lángot.

A megfőtt burgonyát közben leszűrjük, és a krumplitörővel megtörjük. Tálalhatunk.

Tipp / megjegyzés:
Azért kell a zúzát apróra vágni, hogy előbb megfőljön, a bortól meg finomabb lesz.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére