Főoldal / Főzelékek / Zöldbab, Sárgabab főzelék

Zöldbab, Sárgabab főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbab, Sárgabab főzelék

Zöldbab Sárgabab főzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a feldarabolt zöldbabot.
Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát majd rászórjuk a lisztet, végül hozzáadjuk a piros paprikát, átkeverjük (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz), felengedjük egy kevés langyos vízzel és a bab főzőlevéből 1-2 merőkanálnyival.

Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Alacsony lángon meg-meg kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
Mikor kellően besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc főzés után ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

Fagyasztott zöldbabbal ugyanígy dolgozunk.

Amennyiben üveges babunk van, akkor a levével együtt melegítjük,ha elfőne a folyadékot pótoljuk, majd berántjuk.

Zöldbab, Sárgabab főzelék 4.75/5 (4 értékelés)

Marcsi (578 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


egy Hozzászólás

  1. Szeretnek sok uj recepteket .Köszönöm elöre is Etzold Zoltan

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére