Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

Hozzávalók:

  • 2 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika 
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • 10 dk mélyhűtött zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • ecetes uborka
  • 2 db chili díszítésnek
Elkészítési idő:
45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A rizst előző este beáztatom.

A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.

A rizst felteszem főni, majd hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.

Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, rárakok egy combot, locsolok rá szaftot, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s mellé rakok 2 db uborkát.

Tipp / megjegyzés:
Sokan összetévesztik a csirke pörköltet a paprikás csirkével. Nos, a pörkölten nincs tejföl. Ezért ne is reklamálja senki.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére