Diétás diókrémes torta
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük az édesítővel. Belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.
Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.
A darált diót, a mazsolát, a fahéjat, és az édesítőt a tejben addig főzzük míg gyöngyözni nem kezd. Hűlni hagyjuk, és hozzáadjuk a margarint. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat. (Keveset tegyünk félre a díszítéshez.)
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk 1 tk. olajjal, és bevonjuk vele a torta tetejét. Hűtőbe tesszük.
A maradék krémet nyomózsákba tesszük és tetszés szerint díszítjük vele a torta tetejét. Ízlés szerint diószemeket is tehetünk rá.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a cukrosok is bátran fogyaszthatják, mi is ezt így ettük és a cukrunk nem változott.