Főoldal / Szárnyas Ételek / Fokhagymás fordított rántott csirke

Fokhagymás fordított rántott csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás fordított rántott csirke

Fokhagymás fordított rántott csirke

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 2 db csirke szárny
  • 2 db csirkecomb alsó-felső
  • bors

A páchoz:

  • 5 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma

A panírhoz:

  • 3 db tojás
  • 50 ml tej
  • pici só
  • liszt
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemellet enyhén kiklopfoljuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd egy tálba tesszük őket és nyakon öntjük a zúzott fokhagymával ízesített tejjel. 1-2 órát vagy egy egész éjszakát állni hagyjuk a tejes pácban.

A panírhoz a tojásokat a tejjel és a sóval felverjük.
A húsokat kivesszük a pácból és lecsepegtetjük.

Először zsemlemorzsába, majd a tojásba  és utoljára a lisztbe forgatjuk.
Felhevített étolajban lassú tűznél kisütjük.

Ízlés szerinti körettel és savanyúsággal kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (231 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére