Főoldal / Kelt tészták / Zsemle zablisztből

Zsemle zablisztből

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zsemle zablisztből

Zsemle zablisztből

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg zabliszt + 6 ek.
  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. só
  • 1 tk. cukor
  • 1 ek. lenmagpehely
  • 1 ek. burgonyapehely
  • 1 dkg élesztő
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2,25 dl víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros langyos vízben elkeverjük.

Minden anyagot a dagasztógépbe teszünk, és bekeverjük a tésztát. Egy nagyon lágy, ragadós, szinte massza lett, de a nedvesség kell a zablisztnek mert nagyon sok vizet fel tud szívni sütés közben.
(De ettől függetlenül nagyon lágynak találtam a tésztát, ezért 3 ek lisztet kevertem még bele.)

30 perc alatt duplájára kelesztjük. (Azt mondják, hogy a zabliszt nem kel meg, ezt cáfolom)

Állagra nem lesz olyan mint a fehér kelt tészták! Sikér hiányában nem lesz váza a tésztának, hanem nagyon lágy, de kelt lesz.

Bőségesen lisztezett felületen 4 egyenlő részre osztjuk. ( itt kell a további 3 ek liszt, mert csak így lehet formázni) Spatulával a legegyszerűbb formázni.

Papírozott sütőlapra tesszük, és letakarva további 30 percet kelesztjük.

A mutatóujjunkkal megbökdössük, mint ahogy a képen látható.

Hideg sütőbe tesszük, amit 200 C° -a kapcsolunk és 25-30 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Legközelebb a 6 ek. lisztet az alapliszthez fogom egyből adni.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére