Főoldal / Desszertek / Rigó Jancsi muffin

Rigó Jancsi muffin

Rigó Jancsi muffin

Rigó jancsi muffin 1

Hozzávalók:

24db közepes méretű muffinhoz

  • 2tojás
  • 5ek víz
  • 15dkg cukor
  • 1/2csomag sütőpor
  • 12dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • csipet só
  • (ízlés szerint adható  hozzá 1 kávéskanál fahéj)

Krém:

  • 4dl tejszín
  • 10dkg csokoládé
  • 1habfixáló
  • ízlés szerint porcukor

Tetejére:

  • 10dkg olvasztott csokoládé
  • Csokoládé reszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóval elkevert a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
A formákat 1/3 ig töltsük meg, mert sütés alatt megnőnek a muffinok , most nem kell hogy magas legyen, mert krémet teszünk a tetejére.

Tűpróbáig sütjük. (kb 200fokon kb.10perc)
Majd hagyjuk kihűlni.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk,kevergetve langyosra hűtjük.
A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük,és apránként hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.

A kihűlt muffinokra habzsákból krémet nyomunk.

Majd rácsorgatjuk az olvasztott tejszínt megszórhatjuk csokoládéreszelékkel.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére