Főoldal / Paleo / Csokikrémes torta – paleo

Csokikrémes torta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokikrémes torta – paleo

Csokikrémes torta - paleo

Hozzávalók:

(26 cm formához)

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek. erythritol (porrá őrölve)
  • 3 ek. finomra őrölt mandula
  • 2 ek. gesztenyeliszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. olvasztott kókuszvaj

A krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 12 dkg erythritol (porrá őrölve)
  • 0,5 liter mandulatej
  • 20 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
  • 8 lap zselatin
  • kb. 2,5 dl kókuszkrém habbá verve

A csoki glazúrhoz:

  • 10 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
  • 0,5 dl kókuszkrém
  • 0,25 dl víz
  • 2-3 ek. erythritol

A tetejére:

  • kb. 1dl kókuszkrém
  • 1 tk. citromlé
  • 1ek. erythritol
  • gyümölcs (ízlés szerint)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az alaphoz egyszerű piskótát sütünk, mandulával és gesztenyeliszttel. (Én minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat.)

Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel magas fokozaton habosra keverjük. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. A mandulát, gesztenyelisztet és a a kakaóport elvegyítjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd az edény széléről belecsurgatjuk az olvasztott kókuszvajat és lazán összeforgatjuk az egészet.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a formába.

A krémhez a mandulatejet feltesszük melegedni. A tojássárgákat a porrá őrölt édesítővel habosra keverjük. Amikor elkezd fehéredni, folytonos keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk a forró tejet. Az egészet visszaöntjük a fazékba, és folytonos keverés közben alacsony lángon sűrűre főzzük. (Fontos, hogy alacsony lángon főzzük és folyamatosan keverjük, mert kicsapódhat a tojássárga.)

Hideg vízfürdőbe állítjuk, amíg hűl többször átkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük 5 percre, majd leszűrjük és a krémhez keverjük.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és szintén a krémbe keverjük.Alaposan elkeverjük. A jól behűtött kókuszkrémet habbá verjük, majd a már KIHŰLT krémbe keverjük. Óvatosan, de alaposan keverjük bele, hogy az egész homogén állagú legyen.

Amikor a csokis krém elkezd dermedni ráöntjük a piskótára és hűtőbe tesszük amíg teljesen megdermed.

Én glazúrt is készítettem hozzá, de a torta enélkül is tökéletes, ezt nyugodtan ki lehet hagyni.

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A kókuszkrémet, a vizet és az édesítőt kis fazékba tesszük és összeforraljuk. A felolvasztott csokihoz öntjük és habverővel simára keverjük. Amikor kihűlt, bevonjuk vele a tortát. A tetejét felvert kókuszkrémmel és gyümölcsökkel díszíthetjük.

 

Csokikrémes torta – paleo 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére