Főoldal / Sertés ételek / Borsós sertéspörkölt

Borsós sertéspörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borsós sertéspörkölt

Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel céklával 2

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 25 dkg tészta (pl: Pipette Rigate)
  • cékla
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hagymát aprítom, húst, a szalonnát, a paprikát, paradicsomot kockára vágom.

A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírjában a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, és el kezdem főzni.

Mikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldborsót is.

Kifőzöm sós vízben a tésztát.

Végül a tésztát a pörkölthöz adom, összekeverem

Céklával tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A pörkölt nem csak nokedlivel, vagy krumplival készíthető, a zöldborsó is mássá teszi egy kicsit.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére