Főoldal / Vegetáriánus / Meggymártás / meggyszósz

Meggymártás / meggyszósz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggymártás / meggyszósz

Meggymártás / meggyszósz

Hozzávalók:

  • 1 üveg (7 dl) magozott meggybefőtt (de lehet 0,5 kg friss, vagy fagyasztott is)
  • 3 kanál cukor (ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)
  • 1 mokkás kanál őrölt fahéj
  • kevés friss citromlé, és a citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 kis pohár (2 dl) tejszín
  • 2 csapott kanál liszt, vagy keményítő (a habaráshoz)
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A magozott meggyet feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen csak ellepje. Ha befőttet használunk, a sziruppal együtt tegyük fel főni, ekkor viszont kevesebb cukrot adjunk hozzá.

Hozzáadjuk a fahéjat, a citromlét, a cukrot, a citromhéjat, és a csipet sót. A só kiemeli a többi ízt.

Rövid főzés után, a tejszínből, a keményítőből, vagy lisztből csomómentesre kevert habarással összefőzzük. A gyümölcsnek nincs szüksége hosszú időre a főzéshez, mert ha túlfőzzük, szétfő a gyümölcs húsa.

Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsával, és főtt, vagy sült hússal.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére