Főoldal / Desszertek / Marcipános keksztekercs

Marcipános keksztekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marcipános keksztekercs

Marcipános keksztekercs

Hozzávalók:

Egy tekercshez:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. holland kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek. rum
  • 1 dl lefőzött feketekávé
  • tej (amennyit majd felvesz)
  • 40 dkg marcipán (2 csomag)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a kakaóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni.

Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk. (a tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza)

Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra.
A marcipánt gyúrjuk össze, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki akkorára, mint a kekszes lap.

Ezután a marcipánt helyezzük rá a kekszes lapra, majd a papír segítségével tekerjük fel. (Én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt.)

Ezután helyezzük tálcára a tekercset, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a keksztekercset, majd éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére