Főoldal / Főzelékek / Céklás édesburgonya főzelék

Céklás édesburgonya főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Céklás édesburgonya főzelék

 Céklás édesburgonya főzelék

Hozzávalók:

  • 4 ek. olíva olaj a zacskóhoz + 2 ek. a lábasba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2+2 csipet rozmaring
  • 30 dkg édesburgonya tisztítva, kockázva
  • 20 dkg szárzeller felcikkelyezve
  • 25 dkg céklagumó hámozva, kockázva
  • 3 nagy csipet zöldségkeverék
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors
  • fél tk. balzsamecet

A tálaláshoz:

  • kesudió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A zellert és az édesburgonyát az összes céklával együtt borítsuk egy sütőzacskóba.
Az olajat a sóval, a fűszerpaprikával és 2 csipet rozmaringgal adjuk a zöldségekhez.
Alaposan rázzuk össze, majd borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 20 percig.

Közben egy nagyobb lábosban a 2 evőkanál olajat az apróra vágott hagymával hagymával pároljuk üvegesre. Finoman sózzuk.
Adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a maradék rozmaringot és 10-15 másodpercig kevergetve pirítsuk illatosra.
Ha elkészültek a zöldségek adjuk a hagymához őket. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, borsozzuk, majd öntsük fel félig vízzel.
Turmixoljuk össze.
Kóstoljuk meg és ha szükséges akkor sózzunk még utána.

Adjuk hozzá a balzsamecetet, keverjük át és kesudióval tálaljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére