Főoldal / Kelt tészták / Répás szezámmagos szendvicskenyér

Répás szezámmagos szendvicskenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Répás szezámmagos szendvicskenyér

Répás szezámmagos szendvicskenyér

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg finomra reszelt répa
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 dl narancslé
  • 7 gramm szárított élesztő
  • 25 ml. olíva olaj (szezám olajat használtam)
  • kb. 45 dkg liszt
  • 5 dkg teljeskiőrlésű liszt v. tönkölyliszt
  • 2 tk. só
  • kb. 5 dkg fekete szezámmag
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Minden hozzávalót bepakolunk egy tálba, és a mixer dagasztókarával bedagasztjuk a tésztát. (ezt elvégezhetjük kenyérsütőgéppel is) A lisztet folyamatosan adagoljuk, így látjuk, hogy pontosan mennyi kell hozzá.( nekem kicsivel több kellett még hozzá, hogy ne ragadjon a tészta.)

A dagasztás után már nem lisztezzük a tésztát, lefedve kétszeresére kelesztjük, majd jól átgyúrjuk, megformázzuk, és sütőpapírral bélelt formába tesszük.

Letakarva ismét a kétszeresére kelesztjük, majd hosszában bemetszük a kenyeret, lespricceljük vízzel és szórunk rá szezámmagot.

A sütő aljába forró vízzel teli edényt teszünk, majd előmelegítjük 200 fokra. Betesszük a kenyeret és kb. 50 perc alatt megsütjük.

Finom répás szezámmagos szendvicskenyér, ami másnapra sem szárad ki.

Tipp / megjegyzés:
Nem kell félni a narancslétől, nagyon finom ízű kenyér lesz a végeredmény.

 

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére