Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mákos diós hókifli kelt tésztából

Mákos diós hókifli kelt tésztából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos diós hókifli kelt tésztából

Mákos diós hókifli kelt tésztából

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • 2 ek. porcukor

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg porcukor

A kiflik meghempergetéséhez:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Ugyan így elkészítjük a máktölteléket is. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk.

A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére