Főoldal / Sertés ételek / Töltött tarja töltött burgonyával

Töltött tarja töltött burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött tarja töltött burgonyával

Töltött tarja töltött burgonyával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tarja
  • 2 cs. szeletelt füstölt sajt
  • 2 cs. Fekete erdei sonka
  • 1 húsleves kocka
  • medvehagyma (ízlés szerint)
  • olaj
  • víz
  • 1 kg közepes burgonya
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tarját 5 cm-es szeletekre felvágjuk. Minden szeletet középen is elvágunk de nem teljesen, csak hogy szét tudjuk hajtani, egy nagy szeletté.(nekem 4 nagy szelet lett belőle)

A szeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyikre teszünk 1-1 szelet sonkát, 1-1 szelet sajtot, majd megint sonkát, és sajtot. A hús másik felét ráhajtjuk.

A gáztepsit kiolajozzuk, öntünk bele 1 pohár vizet és belemorzsoljuk a leveskockát. A húsokat a tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megszórjuk medvehagymával. (Nekem apróra vágva olíva olajban, üvegben mindig van letéve a hűtőbe mert szeretjük) De természetesen mással is ízesíthetjük.

A burgonyát megmossuk hosszában bevágjuk, a kés segítségével szétnyitjuk és megtöltjük a sajttal. a burgonyákat a hús mellé sorakoztatjuk.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük közepes hőfokra. Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, levesszük a fóliát és picit megpirítjuk. Friss salátával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Sózni nem feltétlenül kell mert a sonka és a sajt is sós.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére