Joghurtos málnatorta
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük egy lábosban cukorral és a zselatinnal és addig melegítjük, míg felolvadnak benne.
A tűzről félrehúzva a még langyos joghurtba keverjük a habbá vert tejszínt.
A joghurtos keveréket kapcsos tortaformába öntjük,és a hűtőbe tesszük dermedni.
Ha megdermedt a joghurt torta, málnával díszítjük,és leöntjük a közben elkészített és langyosra hűtött zselatinnal.
Megjegyzés:
A joghurtba is keverhetünk málnaszemeket és pépesített málnát.
A fenti mennyiségek egy 16cmes kapcsos tortaformába elegendőek.
Ennél nagyobb tortaforma esetén, a mennyiségeket növelni szükséges.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.