Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Sajtos babapiskóta

Sajtos babapiskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos babapiskóta

Sajtos babapiskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg rétesliszt
  • 35 dkg margarin
  • 8 ek. sertészsír
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 ek. tejföl
  • 2 tk. só
  • 1 tk. köménymag
  • 1 tk. bors
  • 1 dl langyos tej

A kenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a reszelt sajt 3/4 részét, a tejfölt, a sót, a köménymagot, a borsot, végül a felfutott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk. Konyharuhával letakarva negyed órát pihentetjük.

A megkelt tésztacipót lisztezett deszkán kinyújtjuk, és piskóta formával kiszaggatjuk. Vajazott vagy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
Felvert egész tojással megkenjük, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.
Több mint 2 gáztepsivel lesz, ebből a mennyiségből!

Sajtos babapiskóta 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére