Spanyol csirketál vajbabbal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágjuk sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk és a húst pár perc alatt átpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
A póréhagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított chilit és az őrölt paprikát is. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, felöntjük a csirkelevessel és a paradicsommal. Hozzáadjuk a babérlevelet, a balzsamecetet és a szárított kakukkfüvet. Felforraljuk, majd a babot is hozzáadva mérsékelt lángon, lefedve jól besűrítjük a szószt.
(Most éppen nem volt otthon vajbabom, csak apró-szemű fehérbab, de így is finom lett.)
A végén még ízesítjük sóval, borssal és friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Friss kenyér, bagett illik hozzá, de főtt krumplival, rizzsel is tálalható. Nagyon finom egytálétel.