Főoldal / Főzelékek / Krumplifőzelék II

Krumplifőzelék II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplifőzelék II

Krumplifőzelék II

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál ecet
  • víz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A meghámozott krumplit felkockázzuk, majd felaprítjuk a vöröshagymát.

Egy közepes méretű lábasba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük e vöröshagymát. Üvegesre pároljuk és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután belerakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor rakjuk még bele a babérlevelet és a zellert.

Lefedjük és forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.

Ez alatt elkészítjük a habarást. A tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan belefolyatjuk a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük. Ízlés szerint savanyítjuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére