Főoldal / Levesek / Céklaleves gerslis húsgombóccal

Céklaleves gerslis húsgombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Céklaleves gerslis húsgombóccal

Céklaleves gerslis húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paszternák (el is hagyható)
  • 1 db zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús (sertés, pulyka v. csirke mell)
  • 1 marék gersli (v. rizs)
  • 1 db tojás
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 2-3 babérlevél
  • 7 dl víz
  • 7 dl almalé
  • olívaolaj
  • tálaláshoz tejföl és torma keveréke
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A céklát és a zöldségeket megtisztítani, majd ízlés szerint felkockázni. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolni, majd apróra felvágni.

A darált húst ízlés szerint sózni, borsozni, majd hozzáadni az egész tojást és a gerslit (v. rizst) és jól összedolgozni. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázni belőle.

Egy edénybe 2-3 ek olívaolajat kanalazni, majd hozzáadni a vöröshagymát és elkezdeni üvegesre párolni.

Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadni az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát, és a zöldségeket. Alaposan összeforgatni és pár percig együtt tovább párolni. Közben ízlés szerint megszórni sóval, és őrölt borssal. Ezután felönteni a vízzel és az almalével, majd beletenni a húsleveskockát, és a húsgombócokat.

Végül kiforralni a levest, majd szép lassan készre főzni. (kb. egy óra alatt puhára fő a húsgombóc, és a zöldségek is)

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverni. (én készen vásárolt csemege tormát kevertem hozzá, de ízlés szerint erőset is keverhetünk bele)

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazni a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztani.

Céklaleves gerslis húsgombóccal 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére