Főoldal / Sertés ételek / Natúr szelet paradicsomos gerslivel

Natúr szelet paradicsomos gerslivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Natúr szelet paradicsomos gerslivel

Natúr szelet paradicsomos gerslivel

Hozzávalók:

Natúr szelet hozzávalói:

  • 4 szelet karaj
  • kukoricaliszt
  • őrölt fehér bors
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

Paradicsomos gersli hozzávalói:

  • 20 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 1 lilahagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5-6 dl víz
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • édesítőszer (v. cukor)
  • Floriol olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket vékonyra kiklopfolni, majd ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal. Kicsit állni hagyni, hogy az ízek átjárják.

Egy teflon serpenyőbe beleönteni az olajat, majd felhevíteni. Ezután belehelyezni az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket.

Lassan a hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütni. Ezután felönteni a borral, majd fedővel lefedni úgy, hogy egy kicsi rés maradjon, és addig párolni tovább, még a bor teljesen elpárolog, és zsírjára sül.

A hagymát apróra felvágni, majd egy kevés olajon elkezdeni üvegesre párolni. Ezután hozzáadni a gerslit, és a vékonyra felvágott fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítani, majd felönteni a fele mennyiségű vízzel. Ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal. Főzés közben a vizet fokozatosan önteni hozzá, és félpuhára főzni.

Amikor már félig megpuhult, hozzáadni a paradicsompürét, ízlés szerint édesítőszert, (hogy a paradicsom savasságát elvegye) és tovább főzni.(közben ha szükséges még apránként vizet önteni hozzá)

A főzés befejezése előtt, belekeverni a tejszínt, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd többször megkeverve, ízlés szerinti sűrűségűre főzni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a szép pirosra sült hússzeleteket a paradicsomos gerslivel kínálni.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére