Főoldal / Desszertek / Zserbó golyó

Zserbó golyó

Zserbó golyó

Zserbó golyó

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek rum
  • 1 ek víz
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek. baracklekvár

A bevonáshoz:

  • 15-20 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A barackot ledaráljuk, vagy nagyon apró kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és összedolgozzuk.

Ha túl puha lenne a massza akkor diót teszünk még hozzá, ha túl száraz akkor baracklekvárt.

A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön, úgy könnyebb bevonni.
A hideg golyókat a vízgőz felett megolvasztott csokoládéba forgatjuk, majd sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk megszáradni.

A csokoládébevonatra szórhatunk csokireszeléket, vagy darált diót is díszítésként.

Tipp / megjegyzés:
Elkészíthetjük karácsonyra akár szaloncukor formában is. A dió barack és a csokoládé kombinációja a zserbó ízére emlékeztet.
Fontos, hogy a zserbó golyó bevonásához jó minőségű csokoládét használjunk. Gasztroajándéknak is tökéletes.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére