Zserbó golyó
Hozzávalók:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A barackot ledaráljuk, vagy nagyon apró kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és összedolgozzuk.
Ha túl puha lenne a massza akkor diót teszünk még hozzá, ha túl száraz akkor baracklekvárt.
A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön, úgy könnyebb bevonni.
A hideg golyókat a vízgőz felett megolvasztott csokoládéba forgatjuk, majd sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk megszáradni.
A csokoládébevonatra szórhatunk csokireszeléket, vagy darált diót is díszítésként.
Tipp / megjegyzés:
Elkészíthetjük karácsonyra akár szaloncukor formában is. A dió barack és a csokoládé kombinációja a zserbó ízére emlékeztet.
Fontos, hogy a zserbó golyó bevonásához jó minőségű csokoládét használjunk. Gasztroajándéknak is tökéletes.