Főoldal / Desszertek / Zserbó golyó

Zserbó golyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbó golyó

Zserbó golyó

 

Hozzávalók:

  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek rum
  • 1 ek víz
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek. baracklekvár

A bevonáshoz:

  • 15-20 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A barackot ledaráljuk, vagy nagyon apró kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és összedolgozzuk.

Ha túl puha lenne a massza akkor diót teszünk még hozzá, ha túl száraz akkor baracklekvárt.

A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön, úgy könnyebb bevonni.
A hideg golyókat a vízgőz felett megolvasztott csokoládéba forgatjuk, majd sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk megszáradni.

A csokoládébevonatra szórhatunk csokireszeléket, vagy darált diót is díszítésként.

Tipp / megjegyzés:
Elkészíthetjük karácsonyra akár szaloncukor formában is. A dió barack és a csokoládé kombinációja a zserbó ízére emlékeztet.
Fontos, hogy a zserbó golyó bevonásához jó minőségű csokoládét használjunk. Gasztroajándéknak is tökéletes.

Zserbó golyó 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (578 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére