Főoldal / Vegetáriánus / Sült gesztenye

Sült gesztenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült gesztenye

Sült gesztenye

Hozzávalók:

  • igény szerinti mennyiségű gesztenye
  • víz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Vegyünk igény szerinti mennyiségű gesztenyét.

Tegyük őket egy lábasba öntsük le vízzel, ami teljesen ellepi őket és lassú tűzön főzzük 15-20 percig.

Ezután vegyük ki őket, és mindegyikre vágjunk egy éles késsel egy jó nagy X-et. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át őket teljesen és lehetőleg az ujjainkat  se vágjuk le.

Tegyük őket lyukacsos pizzasütő tepsire, avagy ennek híjján egy sima tepsire.

Toljuk be a tepsit a forró sütőbe és 180 fokon süssük 8-10 percig, ha van grill fokozat az utolsó 1-2 percben kapcsoljunk át arra.

Melegen, forró tea kíséretében tálaljuk.

Igazi karácsonyi hangulatot varázsol, hógolyózás után kellemesen átmelegíti az átfagyott tenyereket. Egészségetekre!

Tipp / megjegyzés:
Íme egy klasszikus: a GESZTENYE, sütve :) . Nem valami nagy, flancos receptet osztok meg Veletek, hanem csak simán azt, hogy én hogy szoktam sütni ezt a forró finomságot.
Mert ugye sokszor próbáltam házilag előállítani, de volt hogy csúf maszatos izé lett az egészből, morzsolódott, szóródott és végül a kis szőrös héjával együtt voltunk kénytelenek megenni. Hogy Veletek ez ne fordulhasson elő, íme ez az én kitapasztalt “receptem”
nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére