Főoldal / Kelt tészták / Krumplis szalonnás bimbók

Krumplis szalonnás bimbók

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplis szalonnás bimbók

Krumplis szalonnás bimbók

Hozzávalók:

  • Kb. 20 darabhoz

A tésztához:

  • 15 dkg krumplipüré
  • kb. 60 dkg kenyérliszt (nálam teljes kiőrlésű és rozsliszt keveréke)
  • 3 ek. tejpor
  • 6 dkg cukor (én csak 1 evőkanállal tettem bele)
  • 2 tojás
  • 1,5dl víz
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 3 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 4-5 szem krumpli (maradék főtt krumpli)
  • 15 dkg bacon vagy egyéb szalonna
  • 1 szál póré
  • kis vaj
  • só,bors
  • 2-3 ek. aprított petrezselyem
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kenyértészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk. (jó hozzá a maradék krumplipüré is) Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Elkészítjük a tölteléket. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük. A pórét szeletekre vágjuk, és kis vajon megpároljuk, a főtt krumplit felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel és összekeverjük a kisült szalonna kockákkal. Hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, elfelezzük, egyenként kinyújtjuk, és 10-10 kockára felvágjuk. Mindegyik közepébe halmozunk a kihűlt töltelékből, majd a sarkokat összecsippentjük és kis gombócot formázunk belőle.
A kis csomagokat sütőpapíros tepsire tesszük. Hagyjuk őket kelni újabb fél órát.

Tojássárgával lekenjük őket, a tetejüket ollóval bevágjuk és kihajtjuk a kis szirmokat.
180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük őket.

Tipp / megjegyzés:
A fűszeres krumpli és bacon keveréke nagyon finom tölteléke ezeknek a kis péksütiknek és maga a tészta is puha a krumplipürétől. Fehér lisztből készítve természetesen sokkal szebbek és levegősebbek lesznek, de így viszont egészségesebbek.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére