Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros sertésragu

Vörösboros sertésragu

Vörösboros sertésragu

Vörösboros sertés ragu 3

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg szalonna
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db tv paprika
  • 1-2 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • olaj vagy zsír
  • pirospaprika
  • só,bors,vegeta
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk, és lisztben meghempergetjük.
Egy mélyebb serpenyőben (én Wok-ot használtam) kevés zsiradékon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a lisztes húst, és átpirítjuk.

Ha a hús megpirult kiszedjük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban kisütjük az apró kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a megtisztított majd karikákra vágott répát, sózzuk, borsozzuk.

Két percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, átkeverjük,megszórjuk pirospaprikával, vegetával.

Visszatesszük a serpenyőbe a húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük 1dl vízzel és 2dl borral, és lefedve főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul,és a szaft elkezd besűrűsödni.

A végén beletesszük a mirelit zöldborsót, és 5perc alatt összefőzzük.
(ha időközben a szaft vagyon besűrűsödne vízzel vagy borral pótolhatjuk)

Rizzsel, bulgurral vagy sült burgonyával is tálalhatjuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére