Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros sertésragu

Vörösboros sertésragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros sertésragu

Vörösboros sertés ragu 3

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg szalonna
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db tv paprika
  • 1-2 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • olaj vagy zsír
  • pirospaprika
  • só,bors,vegeta
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk, és lisztben meghempergetjük.
Egy mélyebb serpenyőben (én Wok-ot használtam) kevés zsiradékon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a lisztes húst, és átpirítjuk.

Ha a hús megpirult kiszedjük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban kisütjük az apró kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a megtisztított majd karikákra vágott répát, sózzuk, borsozzuk.

Két percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, átkeverjük,megszórjuk pirospaprikával, vegetával.

Visszatesszük a serpenyőbe a húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük 1dl vízzel és 2dl borral, és lefedve főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul,és a szaft elkezd besűrűsödni.

A végén beletesszük a mirelit zöldborsót, és 5perc alatt összefőzzük.
(ha időközben a szaft vagyon besűrűsödne vízzel vagy borral pótolhatjuk)

Rizzsel, bulgurral vagy sült burgonyával is tálalhatjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére