Omlós csirkemell szelet tükörtojással és kaporszósszal – paleo
Hozzávalók:
A kaporszószhoz:
|
|
Elkészítés:
A húst vágjuk szeletekre, szórjuk meg szódabikarbónával, forgassuk össze, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután alaposan öblítsük le, hogy ne maradjon rajta szódabikarbóna, majd itassuk le róla a vizet. Persze ezt ki is hagyhatjuk.
A nyílgyökérport keverjük el a sóval és a fűszerekkel, majd forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket. Kevés zsiradékon serpenyőben süssük meg mindkét oldalát, vegyük ki egy tányérra és tálalásig alufóliával takarjuk le.
A kaprot vágjuk apróra, és kevés olajon futtassuk meg.
A szentjánoskenyérmag lisztet keverjük csomómentesre a vízzel, és öntsük a kaporra. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön kevergetve forraljuk fel. Öntsük hozzá a tejfölt. (kókusz krémmel is finom, nem zavaró az íze) Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük kevés citromlével.
A tükörtojásokat tálalás előtt süssük meg, tegyük a hússzeletek tetejére és locsoljuk meg a kaporszósszal.
Ízlés szerint sült/párolt zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Köretnek sült zöldségeket adtam hozzá, karfiol, hagyma, zeller és sárgarépa volt otthon. Ázsiai receptekben szokták a húst szódabikarbónában marinálni, ettől lesz omlós. Eddig csak kínai ételekkel próbáltam, valóban működik, így most is ez a módszert használtam. Használható egyébként sertés és marhahúshoz is ugyanúgy.