Főoldal / Paleo / Omlós csirkemell szelet tükörtojással és kaporszósszal – paleo

Omlós csirkemell szelet tükörtojással és kaporszósszal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós csirkemell szelet tükörtojással és kaporszósszal – paleo

Omlós csirkemell szelet tükörtojással és kaporszósszal - paleo

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé szeletelve
  • 3-4 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 ek. nyílgyökérpor
  • 2 tk. édes őrölt paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 tk. mustárpor
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1 tk. só
  • kókuszolaj vagy zsír a sütéshez
  • személyenként 1-2 tojás

A kaporszószhoz:

  • 1 kis csokor friss kapor
  • 2-3 ek. kókuszolaj
  • 2 dl víz
  • 1 púpozott tk. szentjánoskenyérmag liszt
  • 1 dl kókusz tejföl/totukrém/kesutejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 tk. citromlé (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst vágjuk szeletekre, szórjuk meg szódabikarbónával, forgassuk össze, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután alaposan öblítsük le, hogy ne maradjon rajta szódabikarbóna, majd itassuk le róla a vizet. Persze ezt ki is hagyhatjuk.

A nyílgyökérport keverjük el a sóval és a fűszerekkel, majd forgassuk meg benne a csirkemell szeleteket. Kevés zsiradékon serpenyőben süssük meg mindkét oldalát, vegyük ki egy tányérra és tálalásig alufóliával takarjuk le.

A kaprot vágjuk apróra, és kevés olajon futtassuk meg.

A szentjánoskenyérmag lisztet keverjük csomómentesre a vízzel, és öntsük a kaporra. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön kevergetve forraljuk fel. Öntsük hozzá a tejfölt. (kókusz krémmel is finom, nem zavaró az íze) Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük kevés citromlével.

A tükörtojásokat tálalás előtt süssük meg, tegyük a hússzeletek tetejére és locsoljuk meg a kaporszósszal.

Ízlés szerint sült/párolt zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Köretnek sült zöldségeket adtam hozzá, karfiol, hagyma, zeller és sárgarépa volt otthon. Ázsiai receptekben szokták a húst szódabikarbónában marinálni, ettől lesz omlós. Eddig csak kínai ételekkel próbáltam, valóban működik, így most is ez a módszert használtam. Használható egyébként sertés és marhahúshoz is ugyanúgy.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére