Főoldal / Szárnyas Ételek / Nem lehet abbahagyni csirke

Nem lehet abbahagyni csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nem lehet abbahagyni csirke

Nem lehet abbahagyni csirke

Hozzávalók:

  • 8 db nagy csirkecomb
  • 10 ek. liszt
  • 2 ek. fűszerpaprika őrlemény
  • 1 ek. só
  • 1 ek.majoránna
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma (zúzott)

A tetejére:

  • 1 db vöröshagyma (felkarikázva)
  • 1 nagy vödör tejföl (850 g)
  • 4 ek. étolaj
  • 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
  • kb. 20 dkg sajt (reszelve)
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

Csirkecombokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam róluk, de aki szereti rajta hagyhatja)és megsózzuk. A tepsit jól kivajazzuk.

A lisztet összekeverjük a hozzávalók fűszereivel (egy fűszeres paprikás lisztet készítünk).

A combokat alaposan beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsiben szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztkeveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.

A tejfölt az étolajjal összekeverjük és a combokra kanalazzuk. Elsimítjuk, majd rátesszük a karikákra felvágott póréhagymát. A tepsit lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük, majd a fóliát levesszük és a combok tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Vissza tesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.

Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Nem lehet abbahagyni csirke 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére