Főoldal / Desszertek / Mákos béles

Mákos béles

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos béles

Mákos béles

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • fél dl tej
  • fél cs. sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 14 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 17 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • fél cs. sütőpor
  • 2 tojás fehérje

A tészta lekenéshez:

  • sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(A tepsi mérete: 20x36cm)

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk, és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.

A felolvasztott, de már nem meleg margarint összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a darált mákot, és a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját beleforgatjuk.

A hűtőből kivett tésztát elfelezzük és egy lisztezett, sík felületen először az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Majd betesszük a kivajazott lisztezett tepsibe és megkenjük lekvárral.

A megkent tésztára egyenletesen rásimítjuk a mákos tölteléket és befedjük a második kinyújtott tésztával.

A tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

A teljesen kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és szép egyforma kockákra felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Mentés

Mákos béles 4.83/5 (6 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére