Főoldal / Egytálételek / Körbe-körbe burgonya

Körbe-körbe burgonya

Körbe-körbe burgonya

Körbe-körbe burgonya

Hozzávalók:

  • 6-8 db egyforma méretű burgonya
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1/2 szál paraszt kolbász
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • só, bors
  • kakukkfű (vagy rozmaring)

A tetejére:

  • 200-250 ml tejföl
  • 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. (1,5-2 mm)
A hagymát megpucoljuk, hosszúkás szeletekre vágjuk. A kolbászt szintén nagyon vékonyra felszeleteljük, a szeletelt bacont is felvágjuk. Egy kerek sütőformát kikenünk a vajjal.
Most, hogy mindent előkészítettünk, elkezdjük összeállítani az ételt.

A szeletelt krumpliból, a baconnel, kolbásszal, hagymával váltakozva tornyokat építünk, amiket megdöntve körbe-körbe beleteszünk az előkészített sütőformába, majd 2-3 evőkanál vizet öntünk alá. A maradék olvasztott vajjal megkenjük a tetejét, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint kakukkfüvet vagy rozmaring levelet szórunk rá.

Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben alsó felső sütéssel 180-200 fokon addig sütjük míg a burgonya félig megpuhul. Ekkor kivesszük, megkenjük tejföllel, majd újra letakarjuk és visszatesszük a sütőbe amíg teljesen megpuhul a burgonya.
Ekkor újra kivesszük, egy szilikon ecset segítségével rákenjük a maradék tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.

Ízlés szerint savanyúsággal vagy salátával és friss tejföllel kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére