Főoldal / Egytálételek / Sajttal kolbásszal töltött gombafejek

Sajttal kolbásszal töltött gombafejek

Sajttal kolbásszal töltött gombafejek

Sajttal kolbásszal töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 11 db csiperkegomba (kb. 25 dkg) 
  • kb 15 dkg csípős füstölt kolbász
  • 6 db parázskrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 10 db koktélparadicsom
  • 4 dkg füstölt sajt
  • olívaolaj, kevés víz
  • őrölt fekete bors
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 db chili
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, berakom egy nagy nyél nélküli serpenyőbe. Középre kerülnek a krumplik és a paradicsom, a szélére pedig a koktélparadicsom. Öntök rá kevés vizet és olajat. Ízlés szerint fűszerezem. Lefedem, és a tűzhelyen párolom 15 percig.

Közben vágok 11 szelet kolbászt, és lereszelem a sajtot.

Megforgatom a zöldségeket, a gombára teszek 1-1 szelet kolbászt, és újra megfűszerezem.Fedő nélkül berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és légkeverésen újabb 15 percig sütöm. Ezután a gombákra szórom a sajtot, és visszateszem a sütőbe 10 percre, hogy a sajt szépen rápiruljon.

Tálaláskor a tányérra szedem a zöldségek felét, dekorálom petrezselyemlevéllel és chilivel.

Tipp / megjegyzés:
Finom étel, és a munka javát a tűzhely végzi el.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére