Főoldal / Birka / Marha / Csülkös pacal

Csülkös pacal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csülkös pacal

Csülkös pacal

Hozzávalók:

  • 3 kg előfőzött, csíkozott pacal
  • 1 db füstölt, hátsó csülök
  • 5 kg burgonya
  • 0,5 liter házi lecsó
  • 30 dkg zsírszalonna
  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt édes paprika
  • 1 púpozott evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál só
  • 1 db szárított cseresznyepaprika
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 db csípős zöldpaprika
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:3000-4000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és rátesszük a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hogy ne égjen meg és beletesszük a megtisztított pacalt.
Ismét jól összekeverjük és közepes tűzön kevergetve főzzük.

Kicsontozzuk az előfőzött csülköt és felkockázzuk. A főzőlevet félretesszük.
A pacalt a csülök lé és a csülökcsont hozzáadásával, rövid lében főzzük.

Egy óra elteltével belekerül a csülökhús, és a fokhagyma.

Fél óra-háromnegyed óra múlva beleöntjük a lecsót.
Addig főzzük, amíg a pacal finom, puha nem lesz és a szaftja be nem sűrűsödik.

Főtt burgonyával tálaljuk.

Mentés

Mentés

Csülkös pacal 5.00/5 (1 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére