Főoldal / Birka / Marha / Csülkös pacal

Csülkös pacal

Csülkös pacal

Csülkös pacal

Hozzávalók:

  • 3 kg előfőzött, csíkozott pacal
  • 1 db füstölt, hátsó csülök
  • 5 kg burgonya
  • 0,5 liter házi lecsó
  • 30 dkg zsírszalonna
  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt édes paprika
  • 1 púpozott evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál só
  • 1 db szárított cseresznyepaprika
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 db csípős zöldpaprika
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és rátesszük a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hogy ne égjen meg és beletesszük a megtisztított pacalt.
Ismét jól összekeverjük és közepes tűzön kevergetve főzzük.

Kicsontozzuk az előfőzött csülköt és felkockázzuk. A főzőlevet félretesszük.
A pacalt a csülök lé és a csülökcsont hozzáadásával, rövid lében főzzük.

Egy óra elteltével belekerül a csülökhús, és a fokhagyma.

Fél óra-háromnegyed óra múlva beleöntjük a lecsót.
Addig főzzük, amíg a pacal finom, puha nem lesz és a szaftja be nem sűrűsödik.

Főtt burgonyával tálaljuk.

Mentés

Mentés


Szólj hozzá!

A lap tetejére