Főoldal / Tészta ételek / Szilvás grízgombóc

Szilvás grízgombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás grízgombóc

Szilvás grízgombóc

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. ráma
  • 4 marok durvára vágott dió
  • fahéj
  • magozott szilva
  • minden gombócba fél szilva
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A búzadarát megfőzzük a tejben, majd kihűtjük, és hozzáadjuk a margarint, és a cukrot.

A diót, vagy mogyorót a vaníliás cukron zsiradék nélkül, enyhén megpirítjuk.

A darából kiveszünk egy diónyi darabot, és  nedves kézzel, ellapítjuk.A közepébe egy fahéjas cukorba mártott fél szilvát teszünk, és fahéjas dióba, mogyoróba forgatjuk. Nekem most darált dióm volt csak, így abba forgattam.

Egy kiadósabb leves mellé kitűnő második fogásnak.

Tipp / megjegyzés:
Ha unja a család a rendes gombócot, ez egy kis újdonság lesz nekik.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére