Főoldal / Szárnyas Ételek / Tavaszi töltelékes, rántott csirkemell

Tavaszi töltelékes, rántott csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tavaszi töltelékes, rántott csirkemell

Tavaszi töltelékes, rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell filé

A fűszerezéshez:

  • szárnyas fűszerkeverék

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 3 db tojás
  • 50 ml tej
  • zsemlemorzsa

A töltelékhez:

  • 20 dkg vegyes zöldség (mirelit)
  • 15 dkg reszelt sajt

A körethez:

  • 1 bögre rizs (3 dl)
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 2 ek. étolaj
  • őrölt bors
  • 2 bögre húsleves lé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A csirkemell darabokat félbe vágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk.
A fűszerkeverékkel bedörzsöljük mindkét oldalát.
Az egyik felére teszünk a zöldségekből, majd a reszelt sajtból.
A másik felét ráhajtjuk.
Lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, de nem túl forró étolajban fedő alatt kisütjük.
Egy közepes,mélyebb lábast használjunk, hogy jól elmerüljön az étolajban, és könnyedén át tudjon sülni, hisz nagyon vastagak a szeletek.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges étolajat felitassuk róla.

A rizst az étolajon felforrósítjuk ,a forró húsleves lével felöntjük, és fedő alatt hagyjuk duzzadni. Belekeverjük a zöldségeket és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ott párolódik készre.

A félbevágott töltött húsokat a rizses körettel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére