Főoldal / Sertés ételek / Mézes-mustáros tarja burgonyapürével

Mézes-mustáros tarja burgonyapürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézes-mustáros tarja burgonyapürével

Mézes-mustáros tarja burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja (1,5 cm vastag)

A páchoz:

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál piros paprika
  • só (ízlés szerint)

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek. vaj
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A páchoz valókat összekeverjük. A hús szeleteket nem klopfoljuk, hanem csak enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük,és egymásra helyezzük.
Egy éjszakát a hűtőben tároljuk.

Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük. A hús szeleteket lerakjuk szépen sorban egymás mellé.
A tálban maradt páclét is ráöntjük. Alufóliával befedjük és mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe.
Kb 1 óra 15 percig sütjük, közben a szafttal meg meg locsolgatjuk és félidőben megfordítjuk a hús szeleteket.
A végén az alufóliát levéve még 10 percig sütjük.

Burgonyapürét készítünk mellé.
A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk és sós vízben megfőzzük.

Leszűrjük és még melegen összetörjük a vajjal majd tejjel pürésítjük.
A burgonyapürét a hús mellé tálaljuk majd meglocsoljuk a sült hús szaftjával.

Egyszerűen mennyei.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (265 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére