Főoldal / Desszertek / Túrófánk csokiöntettel és barackízzel

Túrófánk csokiöntettel és barackízzel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrófánk csokiöntettel és barackízzel

Túrófànk csokiöntettel és barackízzel

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 ek. kristálycukor
  • 6 púpozott ek. finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 db tojás

A sütéshez:

  • étolaj

A tálaláshoz:

  • csokoládéöntet
  • baracklekvár
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A fenti hozzávalókat összekeverjük. Először a tojásokat a cukorral, a túróval, majd a sütőporral elkevert liszttel.

Az étolajat felforrósítjuk, majd közepes lángra vesszük.

A túrós masszából fél evőkanálnyival veszünk ki, ebből vizes kézzel gombócokat formázunk. Nem kell nagyobbat, mert sütés közben nagyra megnő. Sütés ideje 4-5 perc mindössze. Annyi étolajat tegyünk a serpenyőbe, hogy a fánkunk magától megtudjon fordulni, úgy két ujjnyit.

Közben forgassuk, csökkentsük a hőmérsékletet, egy kicsit félre is húzhatjuk a gázról. Vigyázzunk meg ne égjen, de átsüljön.

Papírtörlőre szedjük, egymásra ne tegyük a fánkokat melegen, mert összenyomódnak.

Ez az adag 2 részben sült ki.

Porcukorral hintve, finom házi baracklekvárral/csoki öntettel kínáltam.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére