Főoldal / Kelt tészták / Házi lángos

Házi lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi lángos

Házi lángos

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • élesztő
  • tej
  • cukor
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • sajt
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, és víz hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyen hagyom, hogy megkeljen, megdagadjon.

Amikor már szépen megnőtt, kör alakúra formázom, és forró olajban kisütöm.

Én nem sokat bíbelődtem vele, hogy a közepe egész vékony legyen, és nem is formáztam lapostányér méreteket, mert egy kis serpenyőben sütöttem,  ráadásul nem bő olajban..

Amikor megsült, olívaolajos fokhagymával kentem meg, tettem rá tejfölt, és reszeltem rá füstölt sajtot.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére