
Elmentem!Szegedi honvéd káposzta

Hozzávalók:
- 15 kg savanyú káposzta
- 5 kg bőrös sertés lapocka
- 1 db füstölt főtt csülök
- 2 kg száraz bab
- 1 kg sárgarépa
- 40 dkg fehérrépa
- 1 db zeller és zöldje
- 2 kg vöröshagyma
- 3 kg levescsont
- 2 liter tejföl
- 1 liter sűrített paradicsom lé
- 20 dkg só
- 2 evőkanál őrölt bors
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál őrölt köménymag
- 20 dkg fokhagyma
- 15 db babérlevél
- 3 db erős paprika
- 1 kg zsír
- 1 üveg száraz fehérbor
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
5000 FT felett |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
több mint 12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Az üstbe helyezünk egy réteg kimosott, aprított káposztát és az összes hozzávalót, majd a fűszereket ízlés szerint egymásra rétegezzük.
Ráborítjuk a paradicsomlevet.
Az utolsó réteg káposzta fölé tegyük a csontokat.
Felengedjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje, és fedő alatt forrástól számítva egy órát lassú tűzön, kevergetés nélkül, pároljuk.
Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük. (ekkorra már a füstölt húsból kioldódott a só)
Hozzáadjuk az 1 üveg bort és további egy órán át főzzük.
Amikor megpuhult a bab és a káposzta, leszedjük a csontokat és belekeverjük a tejfölt.
Sós pogácsával vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Mentés
Szegedi honvéd káposzta 5.00/5 (1 értékelés)
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.